Bufet śniadaniowy (13 z 60)
|
Śniadania dla wszystkich gości są w formie bufetu w głównej restauracji. W odróżnieniu od pozostałych posiłków, codziennie był ten sam zestaw potraw, ale ich wybór mógł zaspokoić wszystkie gusta. Z ciepłych dań były jajka pod różną postacią (twarde, miękkie, jajecznica, omlet), tradycyjne kiełbaski greckie (małe, deserowe), oraz smażone „lokalne” kiełbaski - mocno doprawione tymiankiem (pycha :-), fasolka, naleśniki, smażony boczek w cieniutkich plasterkach, grilowane pomidory i pieczarki. Do tego duża ilość owoców świeżych i suszonych, warzyw, sałatek, płatków śniadaniowych, jogurtów i dżemów, a także wędliny i sery. I wyśmienite, różnorodne pieczywo, często jeszcze ciepłe. Wybór naprawdę duży i wszystko smaczne, choć „mało greckie” - poza serami i kiełbaskami z tymiankiem.
|